Σουπιές με κρεμμύδια

Σουπιές με κρεμμύδια

Υλικά
  • ενάμιση κιλό σουπιές
  • ένα κιλό κρεμμύδια
  • μια κούπα χυμό ντομάτα
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • μια κουταλιά της σούπας αλάτι και μια κουταλιά πιπέρι
  • μερικά φύλλα δάφνης
  • 10 ελιές χωρίς τα κουκούτσια
  • ένα ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
Μέθοδος εκτέλεσης

Καθαρίζουμε τις σουπιές πολύ καλά έτσι ώστε να φύγει όλη η μελάνι.  Στη συνέχεια τις βράζουμε σε δυνατή φωτιά και τις αφήνουμε να σοταριστούν,  χαμηλώνοντας σιγά σιγά τη θερμοκρασία μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά.  Έπειτα κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό για μια ώρα.  Αφού περάσει η ώρα τα βγάζουμε από το νερό και τα στραγγίζουμε πολύ καλά.  Στη συνέχεια ρίχνουμε στη κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το λάδι και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν.  Κατόπιν ρίχνουμε και τις σουπιές και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ροδίσουν και αυτές.  Τέλος προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τα μπαχαρικά και τις ελιές. Ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε το κονιάκ.  Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για λίγο ακόμα μέχρι να ψηθούν καλά οι σουπιές.

Καλή σας επιτυχία!