Μέθοδος εκτέλεσης
Κόβουμε το χταπόδι σε μεγάλα κομμάτια και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα. Στη συνέχεια, σε δυνατή φωτιά, το αφήνουμε να βγάλει το νερό που έχει και μετά από λίγη ώρα χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Μετά από μια ώρα περίπου όταν το νερό θα χρωματιστεί κόκκινο, το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το κρασί, το λάδι και τα διάφορα μπαχαρικά.
Συνοδεύεται με ένα φλιτζάνι ρύζι ή με διάφορα λαχανικά της αρεσκείας σας.
Καλή επιτυχία!