Σουπιές κρασάτες

Σουπιές κρασάτες

Υλικά

για 4 μερίδες

  • Ένα κιλό σουπιές

  • Μισό κιλό κρεμμύδια

  • 8 κουταλιές ελαιόλαδο

  • 3 σκελίδες σκόρδο

  • Ένα ποτηράκι κρασιού γεμάτο περ. 100 ml+

  • Μία κούπα χυμό ντομάτας

  • Δύο φύλλα δάφνης

  • Τρεις κόκκους μπαχάρι

  • Πιπέρι και Αλάτι

Μέθοδος εκτέλεσης

Καθαρίζουμε τις σουπιές και ξεχωρίζουμε το κεφάλι από το σώμα και αφαιρούμε τα εντόσθια ,την μελάνη και το λεπτό κόκαλο της ράχης.   Αν θέλουμε αφαιρούμε και  την εξωτερική μεμβράνη.  Τις πλένουμε καλά  και τις κόβουμε σε κομμάτια (εκτός από τα κεφάλια που τα αφήνουμε ολόκληρα ).  Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες, τα σκόρδα στην μέση και σωτάρουμε με το λάδι.  Μετά από λίγο προσθέτουμε και τις σουπιές.   Μετά από 3 λεπτά περίπου προσθέτουμε το κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο  σε δυνατή φωτιά.  Ρίχνουμε  το χυμό ντομάτας τα φύλλα δάφνης και όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά.  Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και κάτι μέχρι να δέσει η σάλτσα και να βράσουν καλά οι σουπιές. 

Συνοδεύεται με λίγο ρυζάκι ή κοφτό μακαρονάκι.