Πίτα με λαχανικά

Πίτα με λαχανικά

Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο για πίτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένη
  • 500γρ λαχανικά και πατάτες (καρότο, κολοκύθια, μπρόκολο και κουνουπίδι φρέσκο ή κατεψυγμένα)
  • 100 ml γάλα 1.5% λιπαρά
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 100γρ τυρί χαμηλά σε λιπαρά
  • 100γρ ανθότυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 1 αυγό τον κρόκο μόνο χτυπημένο
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό
  • αλάτι και πιπέρι  
Μέθοδος εκτέλεσης

Βράζουμε τα λαχανικά για 5' και στην συνέχεια τα σουρώνουμε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την γαλοπούλα για 2-3'. Σε μια λεκάνη βάζουμε τα λαχανικά, το κρεμμύδι με την γαλοπούλα, το γάλα, τα  αβγά, τα τυριά, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα μεγάλο κουτάλι.

Παίρνουμε ένα ταψί στρώνουμε 2 φύλλα που έχουμε ελαφρά λαδώσει βάζουμε την γέμιση και πασπαλίζουμε με την φρυγανιά και στρώνουμε τα άλλα 2 φύλλα ελαφρά λαδωμένα. Χαράζουμε την πίτα μας και  αλείφουμε  την επιφάνεια με το μείγμα του κρόκου με το νερό το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου  40'.

Αφήνουμε την πίτα μας κρυώσει για 10-15' και μετά σερβίρουμε.

Tips: Μπορεί να γίνει και με φύλλο κουρού αλλά και με σπιτικό φύλλο.