Κοτόπιτα

Κοτόπιτα

Υλικά

Για 12 κομμάτια

  • 1 πακέτο φύλλα για πίτες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:

  • 1/2 κιλό κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ή 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 4-5 μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λωρίδες
  • 1/2 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λωρίδες
  • 3 κ.σ. τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά
  • 1/2 της κούπας ζωμό κοτόπουλου
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο 
  • και λίγο άνηθο
Μέθοδος εκτέλεσης

Βράζουμε το κοτόπουλο, το ξεκοκαλίζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Αφού σοταριστούν ρίχνουμε τα κομματάκια κοτόπουλου και  το ζωμό  που έχουμε κρατήσει από το κοτόπουλο.

Προσθέτουμε τα μυρωδικά και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του. Αλείφουμε το ταψί που θα ψήσουμε την πίτα με λίγο λάδι και στρώνουμε ένα φύλλο το ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και βάζουμε από πάνω ένα δεύτερο φύλλο. Στη συνέχεια ρίχνουμε την γέμιση και καλύπτουμε με δύο φύλλα ακόμα που τα έχουμε ραντίσει με λίγο ελαιόλαδο. Χαράζουμε την πίτα μας σε λωρίδες και την ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30' περίπου μέχρι να ροδοκοκκινήσουν τα φύλλα.

Tips: Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ζωμό με 3-4 κουταλιές  γιαούρτι με 2% λιπαρά.

Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει έτσι τα φύλλα γίνονται πιο τραγανά.