9 «χρυσές» συμβουλές για να μην πάρετε γραμμάριο το Πάσχα

9 «χρυσές» συμβουλές για να μην πάρετε γραμμάριο το Πάσχα

Πάσχα είναι μια από τις πιο όμορφες γιορτές του χρόνου. Και επίσης μία γιορτή με πολλά οικογενειακά τραπέζια.

Θα πρέπει να προσέξετε πολύ τις επιλογές σας όσον αφορά το φαγητό. Εν ολίγοις θα πρέπει να κατανοήσουμε πως  ο κύριος λόγος που μαζευόμαστε  όλοι γύρω από το γιορτινό τραπέζι με την οικογένεια και τους φίλους μας δεν είναι το φαγητό, αλλά να περάσουμε  όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Αυτό σημαίνει ότι δε πρέπει να επικεντρώνεστε στο πιάτο σας, αλλά στους συνδαιτυμόνες σας.

Διαβάστε παρακάτω μερικά tips για να διατηρήσετε σταθερό το βάρος σας:

  • Μην παραλείπετε τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας. Εάν δε φάτε τίποτα όλη την ημέρα υπολογίζοντας ότι το βράδυ είστε καλεσμένοι σε τραπέζι, τότε είναι σίγουρο ότι θα καταναλώσετε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες καθώς θα είστε ιδιαίτερα πεινασμένοι.
  • Μετριάστε τις θερμίδες των γευμάτων της υπόλοιπης ημέρας. Η λύση πριν το γιορτινό τραπέζι δεν είναι να παραλείπετε τα γεύματά σας, αλλά να μειώσετε την ποσότητά τους.
  • Ξεκινήσετε τα γεύματα σας με άφθονη σαλάτα. Στην αρχή του γεύματος όλοι έχουμε μεγαλύτερη διάθεση να φάμε πιο γρήγορα, γιατί νοιώθουμε πεινασμένοι. Ξεκινώντας με σαλάτα, περνάει το αίσθημα της πείνας χωρίς να έχουμε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα φαγητού και μεγάλο αριθμό θερμίδων.
  • Γεμίστε το πιάτο σας. Λένε ότι εκτός από το στομάχι μας πρέπει να χορτάσει και το μάτι μας! Το γέμισμα του πιάτου σας, θα σας βοηθήσει να βλέπετε τις ποσότητες που καταναλώνετε, αφού βάζοντας στο πιάτο σας ένα φαγητό του μενού κάθε φορά, χάνετε εύκολα την ποσότητα του φαγητού. Φροντίσετε να το γεμίσετε μια μόνο φορά.
  • Αποφύγετε τα τηγανητά φαγητά ή όσα είναι πλούσια σε λιπαρά και προτιμήστε τα τρόφιμα που έχουν λιγότερα λιπαρά.
  • Πείτε «ναι» στο γλυκό. Αυτές τις ημέρες θα σας προταθεί πολλές φορές να δοκιμάσετε γλυκό, φυσικά κάποτε θα πρέπει να αρνηθείτε. Όταν όμως πείτε «ναι», φροντίστε να είναι ένα γλυκό να έχει ως βάση το μέλι αντί κάποιο γλυκό με σοκολάτα.
  • Πριν φάτε το γλυκό, καταναλώστε πρώτα ένα φρούτο της αρεσκείας σας και μετά το γλυκό, έτσι θα καταφέρετε να μην φάτε παραπάνω από δυο γλυκά.
  • Προτιμήστε την κατανάλωση νερού από κάποιο αναψυκτικό δίνοντάς σας περιττές θερμίδες. Είναι αρκετά σημαντικό καθημερινά να φροντίζουμε τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού μας.
  • Αν θέλετε να καταναλώσετε αλκοόλ, προτιμήστε το κρασί. Είναι μια από τις καλύτερες επιλογές, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά αντί για ποτά, όπως το ουίσκι που αποδίδει αρκετές θερμίδες.

Η πιο σημαντική συμβουλή για τις φετινές γιορτές είναι να διασκεδάσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα όσο πιο πολύ μπορείτε. Μην αισθανθείτε τύψεις αν η ζυγαριά σας δείξει λίγο προ τα πάνω αυτές τις ημέρες. Σε καμία περίπτωση, μη στερηθείτε, αλλά να μην υπερβάλλετε.

πασχα διατροφη pasxa diatrofh

Φάτε με μέτρο, αλλά διασκεδάστε χωρίς αυτό.

Καλό Πάσχα!!

 

Για να φτάσεις εκεί που θέλεις… δεν πρέπει να ξεχνάς το λόγο για τον οποίο ξεκίνησες!