Κέικ σοκολάτας με στέβια

Κέικ σοκολάτας με στέβια

Υλικά
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • ½  φλ. stevia
  • 3 αυγά
  • 250γρ. αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 βανίλιες σε σκόνη
  • 25γρ. κακάο
  • ½  φλ. γάλα
Μέθοδος εκτέλεσης

Αλευροβουτυρώνουμε μία φόρμα στρογγυλή για κέικ με το μίξερ, χτυπάμε  το ελαιόλαδο και τη stevia. Ρίχνουμε μέσα τα αυγά ένα-ένα. Ρίχνουμε τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού, το γάλα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα μισό από το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο, ίσα ίσα να ανακατευτεί και μετά ρίχνουμε και το υπόλοιπο και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °C στον αέρα. Ψήνουμε στον φούρνο για 35-40'.

Tips: Το κέικ μπορούμε να το φτιάξουμε και με κανονική ζάχαρη ή καστανή.