Δροσερός Χαλβάς Πορτοκαλιού

Δροσερός Χαλβάς Πορτοκαλιού

Υλικά

Μερίδες: ~10 κομμάτια

  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 βανίλια
  • 140γρ σιμιγδάλι χοντρό
  • 150γρ ζάχαρη (μπορείτε να βάλετε περισσότερη αν θέλετε το χαλβά ακόμα πιο γλυκό)
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1/4 κούπας ινδοκάρυδο (προαιρετικά) λίγο ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα
Μέθοδος εκτέλεσης

Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε μια κατσαρόλα, τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας το συχνά. Όταν το μείγμα αρχίσει να κάνει φούσκες μέσα στην κατσαρόλα ο χαλβάς μας είναι έτοιμος. Αδειάζουμε τον χαλβά σε φόρμα και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο. Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο.  

Μπορούμε να το συνοδεύσουμε υπέροχα 1 κομμάτι δροσερού χαλβά με κάποιο φρούτο της αρεσκείας μας.

Κάνοντας τα απογεύματά μας πιο γλυκά και υγιεινά!