Μέθοδος εκτέλεσης
Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα μύδια από το νερό. Κατόπιν τα σωτάρουμε καλά σε μια κατσαρόλα με το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα ροδίζουμε λίγο ακόμη. Τα «σβήνουμε» με το κρασί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα, το κουκουνάρι και περίπου τρία φλυτζάνια νερό.
Αφού ξεκινήσει το νερό να βράζει, ρίχνουμε και το ρύζι. Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να βράσει το ρύζι.
Αν χρειαστεί περισσότερο νερό, τότε συμπληρώνουμε.