Μύδια πιλάφι

Μύδια πιλάφι

Υλικά

Για  4 - 6  μερίδες χρειαζόμαστε:

  • Μισό κιλό μύδια
  • Ένα κουτάκι ντομάτες κονκασέ
  • Ένα φακελάκι κουκουνάρι
  • Δύο μεγάλα κρεμμύδια (ψιλοκομμένο)
  • Ένα φλυτζάνι ρύζι σκούρο
  • 3/4 φλυτζανιού λευκό κρασί
  • 4 - 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Μέθοδος εκτέλεσης

Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα μύδια από το νερό.  Κατόπιν τα σωτάρουμε καλά σε μια κατσαρόλα με το κρεμμύδι.  Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα ροδίζουμε λίγο ακόμη. Τα «σβήνουμε» με το κρασί.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα, το κουκουνάρι και περίπου τρία φλυτζάνια νερό.

Αφού ξεκινήσει το νερό να βράζει, ρίχνουμε και το ρύζι.  Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να βράσει το ρύζι.

Αν χρειαστεί περισσότερο νερό, τότε συμπληρώνουμε.