Panna Cotta με κόκκινα φρούτα

Panna Cotta με κόκκινα φρούτα

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 500 ml φυτική κρέμα 
  • 3 φύλλα ζελατίνης
  • 2 κ.σ. μελάσσα
  • Βανίλια 
  • Μιξ από κόκκινα φρούτα 
  • 1 κ.σ. σπόροι Chia 
  • 2 κ.σ. νερό
Μέθοδος εκτέλεσης

Βάζουμε την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι και φέρνουμε σε βρασμό. Παράλληλα βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για να μαλακώσουν και ύστερα τα στραγγίζουμε. Αφαιρούμε την κρέμα από τη φωτιά  και προσθέτουμε τη βανίλια, τη μελάσσα και τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε σε ποτήρια. Αφήνουμε περίπου 3 ώρες στο ψυγείο. Για τη σάλτσα από κόκκινα φρούτα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα κόκκινα φρούτα, τους σπόρους Chia και το νερό και βράζουμε για 3-4 λεπτά. Σερβίρουμε το γλυκό μας βάζοντας τη σάλτσα πάνω από τη πανακότα.