Κέικ κλασικό χωρίς γλουτένη

Κέικ κλασικό χωρίς γλουτένη

Το γνωστό σε όλους δίχρωμο κέικ και ποιος δεν έχει δοκιμάσει, με την διαφορά ότι το αλεύρι είναι χωρίς γλουτένη που δίνει ένα πολύ ελαφρύ αποτέλεσμα

Υλικά
  • 200 γρ. μαργαρίνη
  • 50 γρ. καλαμποκέλαιο
  • 2 μεγάλα αβγά (ή 3 μικρά)
  • 250 γρ. λευκή ζάχαρη
  • 200 γρ. γάλα
  • 350 γρ. αλεύρι φαρίνα χωρίς γλουτένη
  • 10 γρ. baking powder
  • πορτοκάλι (το ξύσμα του)
  • 30 γρ. σκόνη κακάο

Προαιρετικά:

  • 30 γρ. άχνη για το πασπάλισμα
Μέθοδος εκτέλεσης

1. Η μαργαρίνη και τα αβγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε στο μίξερ ή στο σύρμα χειρός την μαργαρίνη και το λάδι με την ζάχαρη μέχρι να μαλακώσει.

2. Προσθέτουμε τα αβγά και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Συνεχίζουμε με το αλεύρι, το baking powder και το ξύσμα και μόλις ενσωματωθούν στο μείγμα σταματάμε το χτύπημα.

3. Σε μια φόρμα για κέικ που έχουμε από πριν απλώσει μαργαρίνη και αλεύρι, αδειάζουμε τα 3/4 του κέικ. Στο υπόλοιπο ανακατεύουμε καλά το κακάο και ρίχνουμε πάνω από λευκό μείγμα. Με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε ελαφρά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα σε μεσαία σχάρα για 45 λεπτά. Δεν ανοίγουμε τον φούρνο για να μην ξεφουσκώσει.

4. Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο δεν ξεφορμάρουνε πριν κρυώσει τελείως το κέικ. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.