Muffins κολοκύθας gluten free & χωρίς ζάχαρη

Muffins κολοκύθας gluten free & χωρίς ζάχαρη

Υλικά

15 muffins

  • 500 g ωμή κολοκύθα butternut
  • 90 g αμυγδαλοβούτυρο ή φυστικοβούτυρο
  • 200 g μέλι
  • 80 ml πορτοκάλι
  • 280 g και 6κσ βρώμη αλεσμένη
  • 2 κ.σούπας λάδι καρύδας ή οποιοδήποτε μη ζωικό λάδι
  • 1/2 κ.σούπας χυμό από λεμόνι
  • 35 g corn starch
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.γλυκού κανέλα
  • 4 κ.γλυκού baking powder
  • 2 κ.γλυκου σόδα
  • Ξύσμα από πορτοκάλι
  • 2 κ.σούπας μαύρη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Μέθοδος εκτέλεσης
  • Ξεφλουδίζουμε την κολοκύθα και την ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει.
  • Αναμιγνύουμε το στερεά υλικά μαζί (βρώμη, corn strach, σόδα, baking, βανίλια, κανέλα)
  • Σε άλλο δοχείο αναμιγνύουμε τα υγρά υλικά (χυμό πορτοκαλιού, αμυγδαλοβούτυρο, μέλι, λεμόνι, λάδι καρύδας)
  • Πολτοποιούμε την κολοκύθα και προσθέτουμε τον πουρέ στο δοχείο με τα υγρά. Ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τα στερεά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Βάζουμε το μείγμα στις θήκες muffin. 
  • Τα ψήνουμε για 5 λεπτά στους 220 βαθμούς κελσίου (βοηθάει να φουσκώσουν) και έπειτα κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους180 και τα ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.
  • Ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα ή με μαχαίρι για να δούμε αν ψήθηκαν και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά.
  • Πασπαλίζουμε με μαύρη ζάχαρη και απολαμβάνουμε με γάλα τσάι ή και σκέτα!