Υλικά
15 muffins
- 500 g ωμή κολοκύθα butternut
- 90 g αμυγδαλοβούτυρο ή φυστικοβούτυρο
- 200 g μέλι
- 80 ml πορτοκάλι
- 280 g και 6κσ βρώμη αλεσμένη
- 2 κ.σούπας λάδι καρύδας ή οποιοδήποτε μη ζωικό λάδι
- 1/2 κ.σούπας χυμό από λεμόνι
- 35 g corn starch
- 1 βανίλια
- 2 κ.γλυκού κανέλα
- 4 κ.γλυκού baking powder
- 2 κ.γλυκου σόδα
- Ξύσμα από πορτοκάλι
- 2 κ.σούπας μαύρη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Μέθοδος εκτέλεσης
- Ξεφλουδίζουμε την κολοκύθα και την ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει.
- Αναμιγνύουμε το στερεά υλικά μαζί (βρώμη, corn strach, σόδα, baking, βανίλια, κανέλα)
- Σε άλλο δοχείο αναμιγνύουμε τα υγρά υλικά (χυμό πορτοκαλιού, αμυγδαλοβούτυρο, μέλι, λεμόνι, λάδι καρύδας)
- Πολτοποιούμε την κολοκύθα και προσθέτουμε τον πουρέ στο δοχείο με τα υγρά. Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τα στερεά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Βάζουμε το μείγμα στις θήκες muffin.
- Τα ψήνουμε για 5 λεπτά στους 220 βαθμούς κελσίου (βοηθάει να φουσκώσουν) και έπειτα κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους180 και τα ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.
- Ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα ή με μαχαίρι για να δούμε αν ψήθηκαν και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με μαύρη ζάχαρη και απολαμβάνουμε με γάλα τσάι ή και σκέτα!