Κολοκυθόσουπα με κάρυ και γάλα καρύδας

Κολοκυθόσουπα με κάρυ και γάλα καρύδας

Υλικά

Μερίδες: 5

  • 1 κολοκύθα μικρή
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml γάλα καρύδας σε κονσέρβα
  • Νερό
  • Κάρυ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Μέθοδος εκτέλεσης

Κόβουμε την κολοκύθα και το κρεμμύδι σε κομματάκια και τα σοτάρουμε .Ρίχνουμε το κάρυ,το αλάτι και το πιπέρι και σοτάρουμε για πολύ λίγο ακόμα. Βάζουμε νερό μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά και βράζουμε ωσότου μαλακώσουν.Μπλεντάρουμε μέχρι να γίνει λεία.Για ακόμα πιο βελούδινο αποτέλεσμα μπορούμε να την περάσουμε από σίτα.Προσθέτουμε το γάλα καρύδας,φέρνουμε σε βρασμό και ύστερα αφαιρούμε από τη φώτια.