Φακόρυζο

Φακόρυζο

Υλικά
  • 200 γρ. φακές ψιλές
  • 200 γρ. ρύζι για πιλάφι
  • 1 καρότο
  • 1 μεγάλη ντομάτα
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι
  • Ελαιόλαδο
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
Μέθοδος εκτέλεσης

1. Βράζουμε φακές και ρύζι (ξεχωριστά) και σουρώνουμε.

2. Τρίβουμε το καρότο στην χοντρή υποδοχή του τρίφτη.

3. Κόβουμε σε μικρά καρέ την ντομάτα μας.

4. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε λάδι, ρίγανη, αλάτι και ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

Καλή Επιτυχία!