Μακεδονικός χαλβάς με μελάσα

Μακεδονικός χαλβάς με μελάσα

Υλικά
  • 300 γρ. ταχίνι
  • 300 γρ. μελάσα Emelia
  • 30 γρ. νερό
  • Αμύγδαλα κομμένα
  • Goji Berries
Μέθοδος εκτέλεσης

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη μελάσα και σε μέτρια φωτιά την βράζουμε μέχρι να γίνει παχύρευστη.Ανακατεύουμε τακτικά για να μην καεί. Σε ένα σκεύος βάζουμε το ταχίνι και ρίχνουμε τη μελάσα που έχουμε "κατεβάσει". Προσθέτουμε τα κομμένα αμύγδαλα και τα goji berries και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα φορμάκι με λαδόκολλα βάζουμε το μείγμα του χαλβά και ρίχνουμε πάνω επιπλέον αμύγδαλα και goji berries. Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.