Καλοκαιρινά ραντεβού...ενυδάτωσης και γεύσης

Καλοκαιρινά ραντεβού...ενυδάτωσης και γεύσης

Στις καλοκαιρινούς μήνες αυτό που θα πρέπει να προσέχουμε είναι η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού μας. 

 Η αυξημένη θερμοκρασία, οι μεγάλες απώλειες υγρών με τον ιδρώτα και η αυξημένη έκθεσή σας στον ήλιο επιβάλλουν να είμαστε πιο προσεκτικοί με τα υγρά που καταναλώνουμε.

Πολλά συμπτώματα που μας ταλαιπωρούν τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να οφείλονται μόνο στην έλλειψη υγρών από τον οργανισμό μας όπως είναι: ο πονοκέφαλος, η κόπωση, η δυσκοιλιότητα, οι ουρολοιμώξεις και η αδυναμία συγκέντρωσης.

Η σωστή ενυδάτωση είναι αρκετά σημαντική όσο και η ισορροπημένη διατροφή μας για μια καλή υγεία. Ένας εύκολος και σίγουρος τρόπος  για να γνωρίζουμε αν είμαστε σωστά ενυδατωμένοι είναι η παρατήρηση στο χρωματισμό των ούρων. Εάν είναι πολύ κίτρινα και συνοδεύονται με κακοσμία αυτό σημαίνει ότι είμαστε αφυδατωμένοι ενώ αν είναι διάφανα αυτό σηματοδοτεί ότι είμαστε καλά ενυδατωμένοι.

 

φρουτοχυμοι καλοκαιρι διατροφη

Βασικό συστατικό ενυδάτωσης είναι το νερό, όμως οι περισσότεροι το ξεχνάμε αλλά δεν είναι μόνο το νερό που μπορεί να μας ενυδατώσει, αλλά οτιδήποτε το περιέχει. Εάν λοιπόν το νερό σας φαίνεται βαρετό, παρακάτω παραθέτω μερικές ιδέες με τις οποίες μπορείτε να δώσετε στον οργανισμό σας την ενυδάτωση που χρειάζεστε με ευχάριστο τρόπο.

Μερικές ιδέες:

1. Προσθέστε μέσα σε ένα ποτήρι νερό μια φέτα από λεμόνι ή ακόμη και τον χυμό τους. Ακόμη λίγα φύλλα δυόσμου, μπορεί να δώσει μια διαφορετική γεύση στο κρύο νερό.

2. Παρασκευάστε  χυμό από φρούτα ή/και λαχανικά (οι λεγόμενοι ανάμεικτοι χυμοί). Πέρα από υγρά που θα καταναλώσετε θα προσλάβετε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.

3. Φτιάξτε και διατηρήστε στο ψυγείο σας γρανίτες από καλοκαιρινά φρούτα.

4. Το παγωμένο τσάι μπορεί να σας ξεδιψάσει και να δώσει στον οργανισμό σας τα απαραίτητα υγρά χωρίς θερμίδες αν δεν περιέχει ζάχαρη. Μπορείτε να φτιάξετε και οι ίδιοι δροσιστικές καλοκαιρινές γεύσεις.

5. Φτιάξτε smoothies με φρούτα και γάλα με χαμηλά λιπαρά ή ακόμη και γιαούρτι. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα αποτελούν καλή πηγή βιταμίνης D και ασβεστίου.

Όλες οι παραπάνω  προτάσεις, θα ευχαριστήσουν τον ουρανίσκο σας με όφελος παράλληλα την ενυδάτωσή σας και όχι μόνο. Είναι σημαντικό να μην αναμένετε να διψάτε αρκετά για να δοκιμάσετε τις παραπάνω επιλογές, όταν νιώθετε ότι διψάτε έχετε ήδη αφυδατωθεί. Συνεπώς πρέπει να προλαβαίνετε τη δίψα σας. Δώστε όμως προσοχή στα υγρά που περιέχουν ζάχαρη γιατί εκτός από υγρά θα προσλάβετε και πολλές θερμίδες με αποτέλεσμα την αύξηση του βάρους σας.

“Γιατί ένα γραμμάριο πρόληψης ισοδυναμεί με έναν τόνο θεραπείας!”

 

Για να φτάσεις εκεί που θέλεις… δεν πρέπει να ξεχνάς το λόγο για τον οποίο ξεκίνησες!