Μέθοδος εκτέλεσης
Βάζουμε τις φακές στην κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό, τη ντομάτα, το σκόρδο, το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα, το φύλλο δάφνης και ελάχιστο λάδι. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για 45'.
Μετά από λίγο ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια μας με όσο αλατοπίπερο θέλουμε. Όταν γίνουν οι φακές, τις κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμη, ξύδι και τα μανιτάρια .Στο σερβίρισμα προσθέτουμε ρίγανη και αν θέλουμε μια κουταλιά γιαούρτι σε κάθε πιάτο.
Καλή Επιτυχία!