Μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι

Μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι

Υλικά
  • 4-5 μερίδες
  • 250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 1/2 κιλό σπανάκι καλά πλυμένο και χοντροκομμένο
  • 1 πράσο (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος του κομμένο σε ροδέλες)
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
  • λίγο pummaro
  • 1 κονσέρβα pummaro ψιλοκομμένο ντοματάκι
  • 1/2 ματσάκι άνηθος
  • 1-1/2 λεμόνι (τον χυμό του)
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο
Μέθοδος εκτέλεσης

Σε μια χύτρα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σοτάρουμε το πράσο με τα κρεμμυδάκια και το καρότο για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. 2.Ρίχνω τα μαυρομάτικα (αφού τα έχω πλύνει καλά) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τη pummaro και τα ντοματίνια. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε με ζεστό νερό, τόσο όσο να σκεπαστούν τα φασόλια, και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά (ανάλογα τη χύτρα) ώστε να ψηθούν καλά τα φασόλια. Προσθέτουμε το σπανάκι και τον άνηθο και ανακατεύουμε για  2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Μισοκεπάζουμε τη χύτρα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το σπανάκι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και νεράκι κατά τη διάρκεια.

Τέλος, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, ανακινούμε την κατσαρόλα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αν έχετε ντομάτες μπορείτε να βάλετε φρέσκια αντί για ντοματίνια. Εγώ έβαλα ντοματίνια και 1 ντομάτα επιπλέον περασμένη στο multi.