Σουπιά γεμιστή με λαχανικά

Σουπιά γεμιστή με λαχανικά

Υλικά

για 2 μερίδες

  • Μία μεγάλη σουπιά περίπου ένα κιλό
  • ένα μεγάλο κρεμμύδι
  • μια μεγάλη ώριμη ξεφλουδισμένη ντομάτα
  • ένα μέτριο κρεμμύδι
  • μία μέτρια πιπεριά
  • λίγο αλάτι και πιπέρι
Μέθοδος εκτέλεσης

Καθαρίζουμε και πλένουμε τη σουπιά. Κόβουμε σε φέτες την ντομάτα, το κρεμμύδι και την πιπεριά. Αλατοπιπερώνουμε πολύ λίγο τα λαχανικά και γεμίζουμε με αυτά τη  σουπιά. Τυλίγουμε τη σουπιά σε λαδόκολλα για να μην μας καεί κατά το ψήσιμο και στη συνέχεια την τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε  σιγανή φωτιά στο φούρνο (στους 150oC)  για τρεις ώρες.

Με τον τρόπο αυτό παρασκευάζουμε πολύ εύκολα ένα πεντανόστιμο πιάτο χωρίς να χρησιμοποιήσουμε καθόλου λάδι. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε θαυμάσια με μία φρέσκια σαλάτα εποχής.