Ταμπουλέ «πειραγμένο»

Ταμπουλέ «πειραγμένο»

Υλικά
  • ½ φλ. τσαγιού πλιγούρι ωμό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο πλυμένο και καλά στεγνωμένο
  • 6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα με τα πράσινα φύλλα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 αγγουράκια
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • ½ φλ. Καρύδια
  • 4 κουταλιές σουσάμι
    ξύδι μπαλσάμικο (ή λεμόνι)
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (ή ταχίνι ολικής)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι
Μέθοδος εκτέλεσης

Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με ζεστό νερό ίσα που να το καλύπτει. Στη συνέχεια σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα. Αφήνουμε το πλιγούρι να μείνει και να ρουφήξει το υγρό για μία έως τρεις ώρες. Αφαιρούμε τους σπόρους από τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε σε μικρά κυβάκια. Έπειτα κάνουμε το ίδιο και με το αγγούρι. Βάζουμε τα κυβάκια σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι, τα αγγουράκια, τα καρύδια, το σουσάμι και το μουσκεμένο πλιγούρι. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ρίγανη, το θυμάρι , το ελαιόλαδο και τι ξύδι (ή το λεμόνι). Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε το ταμπουλέ να μαριναριστεί  και να παγώσει στο ψυγείο για λίγη ώρα. Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε για μία ακόμα φορά.

Καλή σας απόλαυση!