συνταγή διαίτης μπιφτέκια κοτόπουλου

Μπιφτέκια κοτόπουλου

Υλικά
  • ½ κιλό κιμά κοτόπουλου
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 250γρ βρώμη
  • 100γρ φρυγανιά τριμμένη
  • 1 μικρό κρεμμύδι ολόκληρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 80ml ελαιόλαδο
  • Ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι
Μέθοδος εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε το φούρνο στη λειτουργία του αερόθερμου και τοποθετούμε μια λαδόκολλα σ’ ένα ταψί. Σ’ ένα μικρό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα βαθύ μπολ. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μας μέχρι να γίνει αφράτο και πλάθουμε τα μπιφτέκια. Τα βάζουμε στο ταψί και τα αφήνουμε να ψηθούν για 30’ στο αερόθερμο.

* Τα δικά μου μπιφτέκια τα έχω συνοδεύσει με γλυκοπατάτα φούρνου και μια σως γιαουρτιού - μελάσας.

 

Καλή επιτυχία!