Κυπριακοί κεφτέδες

Κυπριακοί κεφτέδες

Υλικά
  • 5-6 πατάτες μέτριες τριμμένες στον τρίφτη
  • ½ κιλό κιμά χοιρινό χοντροκομμένο
  • 1 αυγό
  • λίγο δυόσμο φρέσκο ή ξερό
  • πιπέρι
  • κανέλα
  • λίγο μαϊντανό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. φρυγανιά τριμμένη ή ψωμί μουσκεμένο στο νερό
Μέθοδος εκτέλεσης

Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ, τα ζυμώνω και στη συνέχεια το αφήνω για 10’ να «ξεκουραστεί». Στη συνέχεια τα πλάθω και τα ψήνω στο φούρνο σε αντικολλητικό χαρτί ή τα τηγανίζω με ελαιόλαδο σε σιγανή φωτιά.

Τα σερβίρω ως ορεκτικό με μια ωραία dressing γιαουρτιού ή ως κυρίως γεύμα και τα συνδυάζω με μια εποχιακή σαλάτα.

Καλή σας όρεξη!

Tips: Αντί για χοιρινό κιμά μπορείς να χρησιμοποιήσεις μοσχαρίσιο κιμά ή μισό χοιρινό και μισό μοσχαρίσιο. Η ποσότητα των μυρωδικών την καθορίζεις εσύ με βάση τις προτιμήσεις σου.

Ευχαριστούμε την κα Ελένη, για την παραχώρηση της συνταγής της.