Παξιμαδάκια πορτοκαλιού

Παξιμαδάκια πορτοκαλιού

Υλικά
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ φλ. σπορέλαιο
  • 1 ½ φλ. φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • 1 ½ φλ. ζάχαρη
  • Ξύσμα από 6-7 πορτοκάλια
  • 6 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 1 κουταλιά του γλυκού σόδα
  • 3 κουταλάκια του γλυκού banking powder
  • 2 βανίλιες
Μέθοδος εκτέλεσης

Βάζω το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το κονιάκ, το ξύσμα, τις βανίλιες και τη σόδα αφού την έχουμε διαλύσει πρώτα στο χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύω λίγο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτω το αλεύρι και το banking powder. Ανακατεύω και αφήνω το μείγμα μου για 5’.

Τα φτιάχνω «μπαστούνια» , τα βάζω σ’ ένα ταψί και μετά τα χαράζω από πάνω με το μαχαίρι. Τα ψήνω σε προθερμαίνω φούρνο για 40’ περίπου στους 200 βαθμούς. Μόλις ψηθούν τα κόβω σε παξιμαδάκια αλλά άμα θέλω να γίνουν πιο τραγανά μπορώ να τα ψήσω αλλά 5 με 10 λεπτά ακόμα.