Λαζάνια με σάλτσα ντομάτας και γέμιση τυριού

Λαζάνια με σάλτσα ντομάτας και γέμιση τυριού

Υλικά

Μερίδες: 5 

  • 1 ½ φλ. σπιτική σάλτσα ντομάτας
  • 12 κανελόνια
  • 1 και 3/4 φλ. τυρί ανθότυρο
  • 280γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κ. γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
  • 1 κ. γλυκού ρίγανη
  • 1/4 φλ. τριμμένο τυρί μοτσαρέλα με μειωμένα λιπαρά 
Μέθοδος εκτέλεσης

Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C. Λάδωσε ένα ταψί με λίγο λάδι Άπλωσε στον πάτο του ταψιού την μισή σάλτσα. Σε ένα μπολ ανακάτεψε το ανθότυρο, το σπανάκι, την παρμεζάνα, το ασπράδι αυγού, το σκόρδο, τον αποξηραμένο βασιλικό και τη ρίγανη. Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα και τα τοποθετούμε στο  ταψί. Ρίχνουμε  από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα. Καλύπτουμε  το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά. Το ξεσκεπάζουμε, προσθέτουμε την μοτσαρέλα και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα.

Καλή σας όρεξη!