Γκρανόλα

Γκρανόλα

Υλικά
  • 150 γρ. Ζάχαρη
  • 15 γρ. Κανέλα
  • 5 γρ. Αλάτι
  • 200 γρ. Μέλι
  • 30 γρ. νερό
  • 120 γρ. Σπορέλαιο (όχι ελαιόλαδο)
  • 1000 γρ. Μείγμα δημητριακών
Μέθοδος εκτέλεσης

1. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός το μείγμα δημητριακών μέσα σε ένα κατσαρολάκι. Το ζεσταίνουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, ΌΧΙ να βράσει όμως!

2. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα δημητριακά μας. 

3. Ρίχνουμε το ζεστό μείγμα μέσα στο μπολ με τα δημητριακά και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά, να ανακατευτούν και να μουσκέψουν όσο γίνεται περισσότερο. (Εγώ έβαλα γάντι και τα ανακάτεψα με το χέρι πιέζοντας τα καλά μέσα στην παλάμη)

4. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και τοποθετούμε μέσα ένα τσέρκι, το δικό μου ήταν 28*35.

5. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο τσέρκι και το απλώνουμε να πάει παντού. Το πιέζουμε πάρα πολύ καλά να γίνει συμπαγές. 

6. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου.

7. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει κάπως. Έπειτα το σπάμε σε κομμάτια. Αφού κρυώσει εντελώς το αποθηκεύουμε σε κουτί πολύ καλά κλεισμένο.

Καλή Επιτυχία!