Μπιφτέκια μανιταριών

Μπιφτέκια μανιταριών

Υλικά

Για 4 μπιφτέκια

  • 500 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 30 γρ. ελαιόλαδο  
  • 200 γρ. βρώμη  
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι 
  • Ρίγανη 
  • Μείγμα μπαχαρικών για ψητά 
  • Σκόνη σκόρδου 
  • 1 κ.σ. μουστάρδα 
  • 25 γρ. Φυτική πρωτεΐνη (προαιρετικά)
Μέθοδος εκτέλεσης

Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα 30 γρ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και ρίχνουμε το 1 κ.γλ. αλάτι. Σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά από τα μανιτάρια, προσοχή όμως δεν θέλουμε να τα στεγνώσουμε εντελώς γιατί θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα. Παράλληλα, σε ένα μπλέντερ αλέθουμε τη βρώμη. Σε ένα σκεύος βάζουμε τα μανιτάρια που έχουμε σοτάρει, την αλεσμένη βρώμη, τα μπαχαρικά και τη μουστάρδα και προαιρετικά τη φυτική πρωτεΐνη. Ανακατεύουμε ώστε να έχουμε ένα καλά ομογενοποιημένο μείγμα. Πλάθουμε το μείγμα σε μπιφτέκια 180 γραμμαρίων και ψήνουμε σε ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι και από τις δυο πλευρές , για περίπου 5 λεπτά. Εάν θέλουμε μπορούμε να τα ψήσουμε και στον φούρνο για περίπου 15 λεπτά.