Υλικά
Για 10 μπιφτέκια
- 300 γρ φακές
- 200 γρ. αλεύρι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- σκόνη σκόρδο
- ρίγανη
- κόλιανδρο σε σκόνη
Μέθοδος εκτέλεσης
Βράζουμε τις φακές σε αλατισμένο νερό . Μόλις βράσουν τις σουρώνουμε και τις κρυώνουμε με νερό. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και κάνουμε ένα εύπλαστο μείγμα. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε νερό ή αλεύρι. Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή εναλλακτικά στον φούρνο.
Tip: Μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε ψημένα στην κατάψυξη και να ζεσταίνουμε όποτε χρειαζόμαστε ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα.