Κεφτεδάκια από μελιτζάνα

Κεφτεδάκια από μελιτζάνα

Υλικά
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο,
  • 500γρ. μελιτζάνες κομμένη σε κύβους,
  • 1κ. γλυκού αλάτι,
  •  ½ κ. γλυκού μαύρο πιπέρι,
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο,
  • 1 κ. σούπας σκόρδο, ψιλοκομμένο,
  • 1κούπα βρασμένα φασόλια,
  • 1/4 της κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο,
  • 1 κούπα τρίμμα ψωμιού
Μέθοδος εκτέλεσης

Βάζουμε 1/2 κ. σούπας λάδι σε μια κατσαρόλα, όταν ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα τη μελιτζάνα και το 1/4 της κούπας νερό. Ρίχνουμε αλατοπίπερο, ανακατεύουμε  και αφήνουμε  τα υλικά να σοταριστούν για 10-15 λεπτά. Βάζουμε  τις  μελιτζάνες στο  μούλτι και χτυπάμε. Προσθέτουμε την υπόλοιπη 1/2 κ. σούπας λάδι σε μια κατσαρόλα με το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε  για λίγο. Προσθέτουμε  το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μουλτι μαζί με τα φασόλια και το μαϊντανό και τα κόβουμε. Ενώνουμε  το μείγμα που μόλις ψιλοκόψαμε με τις μελιτζάνες, το τρίμμα ψωμιού και αλατοπίπερο. Πλάθουμε 12 κεφτεδάκια και τοποθετούμε σε ένα  ταψί. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 25-30 λεπτά.