Vegan κέικ με πράσινα μήλα, χωρίς γλουτένη, λακτόζη και αυγά

Vegan κέικ με πράσινα μήλα, χωρίς γλουτένη, λακτόζη και αυγά

Υλικά
  • 3 μικρά πράσινα μήλα ή 2 μεγάλα
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1,5 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 baking powder
  • 350-400 γρ περίπου αλεύρι φαρίνα χωρίς γλουτένη
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα και χυμός)
  • 1 κ.γ. σόδα φαγητού
  • 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
Μέθοδος εκτέλεσης

1. Καθαρίζουμε κι αλέθουμε στο multi τα πράσινα μήλα, τα βάζουμε σε μπολ, διαλύουμε την σόδα στον χυμό και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με μια σπάτουλα να ενσωματωθούν.

2. Τοποθετούμε σε αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, κατά προτίμηση στον αέρα για περίπου 45 λεπτά. Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν βγαίνει καθαρό, βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει κ αναποδογυρίζουμε. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Καλή επιτυχία!