Ο χειρισμός των τροφίμων, είτε κατά την προετοιμασία (π.χ., τεμαχισμός) είτε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος (π.χ., παρατεταμένος βρασμός), μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια μέρους των θρεπτικών τους συστατικών.
Απορία αρκετών πελατών μου τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς όλο και αυξάνονται τα κέντρα παράνομα και μη, με τέτοιους μεθόδους με στόχο προγράμματα απώλειας βάρους.
Το σχήμα του είναι σφαιρικό ή ωοειδές, η φλούδα του παχιά ή λεπτή ανάλογα με την ποικιλία και η σάρκα του έχει χρώμα πορτοκαλί ή κόκκινο (όπως το σαγκουίνι).