5+1 Μύθοι γύρω από τη δίαιτα

5+1 Μύθοι γύρω από τη δίαιτα

Όταν η βελόνα της ζυγαριάς παραμένει ακίνητη σαν το δείκτη της ανάπτυξης, τότε πρέπει να αναλογιστούμε …τι φταίει;

Υπάρχουν διάφοροι μύθοι γύρω από τη δίαιτα και το πολυπόθητο αποτέλεσμα της απώλειας βάρους. Μύθοι που τελικά μας εγκλωβίζουν και δεν ανανεώνουν τον τρόπο ζωής μας.

ΜΥΘΟΣ 1ος: Όταν γυμναζόμαστε, μπορούμε να τρώμε ό,τι θέλουμε!

Δύο ώρες επίπονης προπόνησης στο γυμναστήριο, θα πάνε στον κάδο των απορριμμάτων εάν επιβραβεύσουμε την σκληρή μας προσπάθεια με δύο σουβλάκια, μια μερίδα τηγανιτές πατάτες και ένα γλυκό! Εάν δυσκολευόμαστε να ακολουθήσουμε το δίπτυχο «διατροφή και γυμναστική», θα ήταν επιβεβλημένο να ρωτήσουμε τον γυμναστή και τον διατροφολόγο μας και να ακολουθήσουμε τις συμβουλές τους.

ΜΥΘΟΣ 2ος: Όχι φαγητό πριν τη γυμναστική

Οι ειδικοί επιμένουν πως πρέπει να τρώμε οπωσδήποτε κάτι ελαφρύ πριν την άσκηση, το οποίο θα μας δώσει ενέργεια για να αντεπεξέλθουμε στην προπόνηση. Χωρίς «καύσιμα» και με άδειο στομάχι, το μόνο που θα καταφέρουμε είναι τη διάσπαση του μυϊκού ιστού ώστε να επιτευχθεί η παραγωγή γλυκόζης, ταλαιπωρώντας τον οργανισμό μας και με απογοητευτικά αποτελέσματα.

ΜΥΘΟΣ 3ος: Όλες οι θερμίδες είναι ίσες

Οι 300 θερμίδες που λαμβάνει ο οργανισμός μας από το κοτόπουλο δεν είναι σε καμία περίπτωση «ίδιες» με τις ισάριθμες θερμίδες που αντιστοιχούν σε ένα κομμάτι κέικ. Οι υδατάνθρακες «καίγονται» και μεταβολίζονται από τον οργανισμό τελείως διαφορετικά, σε σχέση με τα λίπη ή τις πρωτεΐνες. Και εννοείται ότι η θρεπτική αξία του πρώτου είναι ανώτερη από το νοστιμότατο γλύκισμα.

 

ΜΥΘΟΣ 4ος: Καταργούμε το δείπνο για να χάσουμε βάρος

Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει ανάγκη από πολλά και μικρά γεύματα, καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Έτσι, ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα, μπορεί να συμβάλει στην απώλεια βάρους, βοηθώντας μας ταυτόχρονα να αντεπεξέλθουμε στις καθημερινές ανάγκες μας.

ΜΥΘΟΣ 5ος: Οι υγιεινές τροφές μπορούν να καταναλώνονται αφειδώς!

Ανάμεσα στις υγιεινές τροφές, συγκαταλέγονται οι ξηροί καρποί και οι υπερτροφές, τις οποίες πρέπει να καταναλώνουμε τακτικά, αλλά με μέτρο, καθώς έχουν και αυτές μεγάλη θερμιδική αξία. Μην ξεγελιέστε, λοιπόν από την ονομασία superfoods. Διαφορετικά, ο δείκτης της ζυγαριάς θα πάρει την ανηφόρα!

ΜΥΘΟΣ 6ος: ”8 ποτήρια νερού” την ημέρα αδυνατίζουν

Το νερό βοηθά στην αποβολή άχρηστων ουσιών, ενυδατώνει τον οργανισμό, αλλά δεν κάνει θαύματα από μόνο του, λιώνοντας τα λίπη.

Για να φτάσεις εκεί που θέλεις… δεν πρέπει να ξεχνάς το λόγο για τον οποίο ξεκίνησες!