Η σύγχρονη επιστήμη της διατροφής επιτάσσει νέες διατροφικές τακτικές από την κλασσική διαιτολογία.

Είναι αναγκαίο να υπάρχει μια «ολιστική» διατροφική προσέγγιση πέρα από μια δίαιτα, να υπάρχει και η προσέγγιση με ψυχολογικές, βιωματικές, συναισθηματικές προεκτάσεις του φαγητού.

Δε χειριζόμαστε τον άνθρωπο με βάση τον αριθμό της ζυγαριάς αλλά ως μια οντότητα πολύπλευρη και πολύπλοκη.

Η επιτυχία δεν είναι να χάσουμε τα παραπανίσια κιλά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα αλλά να διατηρήσουμε την απώλεια των κιλών με μεγάλο χρονικό διάστημα, να υιοθετήσουμε υγιεινούς τρόπους διατροφικής συμπεριφοράς, να φροντίζουμε σωστά τον εαυτό μας, κ.α.

Στο γραφείο μας στις πρώτες συνεδρίες μας χρησιμοποιούμε ορισμένα εργαλεία - ερωτηματολόγια για την καλύτερη αξιολόγηση (π.χ. πόσο κινητοποιημένος είναι ο πελάτης μας).

Ανακαλύπτουμε τα πραγματικά κίνητρα που μας ωθούν για να ξεκινήσουμε αυτή μας τη προσπάθεια και θέτουμε ρεαλιστικούς στόχους για να καταφέρουμε το όραμά μας!

Πραγματοποιείται συνέντευξη του διαιτώμενου για την λήψη πληροφοριών του ιατρικού και διατροφικού του ιστορικού.

Σε επόμενες συνεδρίες πραγματοποιείται διατροφική εκπαίδευση πάνω σε σημαντικές έννοιες της ισορροπημένης διατροφής. (π.χ. ποια η σημαντικότητα να τρώμε ανά 3 ώρες). 

Διαμορφώνουμε μαζί με τον διαιτώμενο ένα πρόγραμμα διατροφής προσαρμοσμένο στις δικές του ανάγκες, εξίσου και τα εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής.

Κατά τη διάρκεια των συνεδριών πραγματοποιείται αυτοαξιολόγηση, διαχείριση των υποτροπών, εκπαίδευση διατροφικής συμπεριφοράς σε εστιατόριο, κ.α.

Στο τέλος των συνεδριών, δηλαδή στην επίτευξη των στόχων, απονέμεται στο διαιτώμενο βραβείο καλής θελήσεως, υπομονής και επιμονής και παρακολούθηση ανά μήνα, ανά δύο μήνες και ούτω καθ΄ εξής.

Ο καλύτερος τρόπος για να προβλέψεις τον μελλοντικό εαυτό σου… είναι να ξεκινήσεις από σήμερα να δουλεύεις για αυτόν!

Σας προσφέρουμε αξιόπιστες υπηρεσίες

Δια ζώσης συνεδρίες

Δε χειριζόμαστε τον άνθρωπο με βάση τον αριθμό της ζυγαριάς αλλά ως μια οντότητα πολύπλευρη και πολύπλοκη.

περισσοτερα

Εξ’αποστάσεως συνεδρίες

Σήμερα η τεχνολογία μας παρέχει τη δυνατότητα να μπορούμε να μηδενίσουμε τις αποστάσεις και τις δυσκολίες.

περισσοτερα

Διατροφικές συμβουλές

Αναλαμβάνουμε τη σχεδίαση διατροφικών προγραμμάτων και διαιτητικής υποστήριξης σε εταιρείες και σε ομάδες ατόμων.

περισσοτερα