Μπιφτέκια από φακές

Υλικά

Για 10 μπιφτέκια

  • 300 γρ φακές
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σκόνη σκόρδο
  • ρίγανη
  • κόλιανδρο σε σκόνη
Μέθοδος εκτέλεσης

Βράζουμε τις φακές σε αλατισμένο νερό . Μόλις βράσουν τις σουρώνουμε και τις κρυώνουμε με νερό. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και κάνουμε ένα εύπλαστο μείγμα. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε νερό ή αλεύρι. Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή εναλλακτικά στον φούρνο.

Tip: Μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε ψημένα στην κατάψυξη και να ζεσταίνουμε όποτε χρειαζόμαστε ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα.