Σελινόριζα με πορτοκάλι και άνηθο

Σελινόριζα με πορτοκάλι και άνηθο

Υλικά

Για 4 άτομα

  • 1 κιλό σελινόριζα σε κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 μεγάλα καρότα σε ροδέλες
  • 3 μεγάλες πατάτες σε μεγάλους κύβους
  • 1 πορτοκάλι καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες 
  • χυμός από 2 πορτοκάλια
  • 120 ml ελαιόλαδο 
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γλ. αλεύρι
  • 500 ml ζεστό νερό
  • Αλάτι - Πιπέρι
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
Μέθοδος εκτέλεσης

Σε μια  κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί βάζουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, τις πατάτες και τα σελινόριζα και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 4-5' λεπτά.

Προσθέτουμε τα πορτοκάλια, το χυμό τους, αλάτι, πιπέρι και το νερό.

Αφήνουμε να βράσουν τα λαχανικά για 20' λεπτά. Αφου βράσουν τα λαχανικά προσθέτουμε τον άνηθο και το αλεύρι που το έχουμε ανακατέψει με το  λεμόνι και αφήνουμε το φαγητό να πάρει 1-2 βράσεις ακόμα. Και είναι έτοιμο!

Καλή απόλαυση!