Κέικ μπανάνας

Κέικ μπανάνας

Υλικά
  • 200γρ αλεύρι ολικής για όλες τις χρήσεις
  • 100γρ ζάχαρη καρύδας
  • 2 αυγά
  • 60ml ελαιόλαδο
  • ¼ κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • ½ κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ γλ. κ γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2-3 ώριμες μεσαίες μπανάνες
  • 2 κ.σ. σταγόνες σοκολάτα  κουβερτούρα
Μέθοδος εκτέλεσης

Λαδώνουμε ελαφρά ένα ορθογώνιο ταψάκι 25εκ. και το προθερμαίνουμε στους 150οC στον αέρα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι, το μπέικιν. Σ΄ ένα άλλο χτυπάμε τα αυγά, το ελαιόλαδο και την βανίλια. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τις μπανάνες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι μέσα στο μπολ με τα αυγά. Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στεγνά και ανακατεύουμε μέχρι να μη βλέπουμε το αλεύρι. Το μεταφέρουμε στο ταψάκι και το θα το ψήσουμε για 50-55 λεπτά στους 180 οC στον αέρα.

Καλή σας επιτυχία!