Χούμους από ρεβύθια

Χούμους από ρεβύθια

Υλικά

 

  • 200 γρ. ρεβύθια βρασμένα

  • 2 κ.σ. ταχίνι

  • 1 μικρό λεμόνι χυμό και ξύσμα

  • 1 κ.σ. νερό

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 -2 σκελίδες σκόρδο

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • Κύμινο σε σκόνη

     

Μέθοδος εκτέλεσης

Υπάρχουν δυο επιλογές. Μπορούμε να έχουμε βράσει τα ρεβύθια ή μπορούμε να πάρουμε έτοιμα ρεβύθια σε κονσέρβα. Πρώτα μπλεντάρουμε τα ρεβύθια και ύστερα προσθέτουμε μέσα στο μπλέντερ τα υπόλοιπα υλικά και μπλεντάρουμε ξανά ωσότου γίνει ένα λείο χούμους. Μπορούμε αντί για νερό να χρησιμοποιήσουμε 1-2 παγάκια ,καθώς αυτό θα δώσει στο χούμους μια καλύτερη υφή. Κατα το σερβίρισμα βάζουμε πάνω ελαιόλαδο και γλυκιά πάπρικα.