Πολύσπορα κριτσίνια ολικής άλεσης

Πολύσπορα κριτσίνια ολικής άλεσης

Υλικά
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. νερό
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1/3 κ.γ. αλάτι
  • 1 γεμάτο φλ αλεύρι ολικής άλεσης
  • 2 κ.σ. ηλιόσπορο
  • 2 κ.σ. παπαρουνόσπορο
  • 2 κ.σ. λιναρόσπορο
  • 1-2 κ.σ. σουσάμι
Μέθοδος εκτέλεσης

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο σε αντιστάσεις στους 190 βαθμούς.

2. Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε πρώτα όλα τα υγρά υλικά με ένα κουτάλι& προσθέτουμε μέλι & αλάτι.

3. Κάνοντας μία λακκούβα στη μέση, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι& ζυμώνουμε ελαφρά.

4. Τέλος, ρίχνουμε τους σπόρους.

5. Απλώνουμε σ’ ένα ταψί, αντικολλητικό χαρτί & σχηματίζουμε μακρόστενα κριτσίνια.

6. Η ζύμη είναι μαλακή& ελαφρώς υγρή, οπότε δεν πλάθονται τα κριτσίνια, τα σχηματίζουμε με το χέρι. Θα σχηματιστούν περίπου 16 κριτσίνια.

7. Ψήνουμε περίπου 15-20 λεπτά, αλλάζοντας πλευρά περίπου στο μισό χρόνο.

8. Αφήνουμε να κρυώσουν& συσκευάζουμε σε αεροστεγές δοχείο, πρώτα για μία ώρα στο ψυγείο&στη συνέχεια σε δροσερό μέρος.

Καλή επιτυχία!