Υλικά
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. νερό
- 1 κ.σ. μέλι
- 1/3 κ.γ. αλάτι
- 1 γεμάτο φλ αλεύρι ολικής άλεσης
- 2 κ.σ. ηλιόσπορο
- 2 κ.σ. παπαρουνόσπορο
- 2 κ.σ. λιναρόσπορο
- 1-2 κ.σ. σουσάμι
Μέθοδος εκτέλεσης
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο σε αντιστάσεις στους 190 βαθμούς.
2. Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε πρώτα όλα τα υγρά υλικά με ένα κουτάλι& προσθέτουμε μέλι & αλάτι.
3. Κάνοντας μία λακκούβα στη μέση, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι& ζυμώνουμε ελαφρά.
4. Τέλος, ρίχνουμε τους σπόρους.
5. Απλώνουμε σ’ ένα ταψί, αντικολλητικό χαρτί & σχηματίζουμε μακρόστενα κριτσίνια.
6. Η ζύμη είναι μαλακή& ελαφρώς υγρή, οπότε δεν πλάθονται τα κριτσίνια, τα σχηματίζουμε με το χέρι. Θα σχηματιστούν περίπου 16 κριτσίνια.
7. Ψήνουμε περίπου 15-20 λεπτά, αλλάζοντας πλευρά περίπου στο μισό χρόνο.
8. Αφήνουμε να κρυώσουν& συσκευάζουμε σε αεροστεγές δοχείο, πρώτα για μία ώρα στο ψυγείο&στη συνέχεια σε δροσερό μέρος.
Καλή επιτυχία!