Τα παιδιά δεν θα ακούσουν τη συμβουλή σου... θα δουν το παράδειγμα σου!

Τα παιδιά δεν θα ακούσουν τη συμβουλή σου... θα δουν το παράδειγμα σου!

Όλα τα παιδιά αξίζουν το αγαθό της υγείας και οι γονείς έχουν χρέος να τα βοηθήσουν ώστε να τη διαφυλάσσουν με όλα τα δυνατά μέσα.

Οι γονείς είναι εκείνοι που πρέπει να ενθαρρύνουν τα παιδιά με αγάπη και τρυφερότητα, ώστε να μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι η υγεία τους είναι το πολυτιμότερο απ’ όλα τα αγαθά. Τα παιδιά μεγαλώνοντας δικαιούνται να έχουν καλή φυσική κατάσταση και σωστό βάρος. Αυτό θα γίνει μόνο αν αποκτήσουν υγιεινές συνήθειες και κάνουν σωστές επιλογές.

Οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι η ισορροπημένη διατροφή και η άσκηση είναι τα πιο ισχυρά μέσα που έχουμε στα χέρια μας για να προστατέψουμε την υγεία την δικιά μας και των παιδιών μας.

Γι’ αυτό το λόγο ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι οικογενειακή υπόθεση! 

Βοηθήστε το παιδί σας να αναπτύξει καλές διατροφικές συνήθειες από τα πρώτα κιόλας χρόνια. Το υγιεινό φαγητό είναι απόλαυση. Βοηθά τα παιδιά να είναι γερά και να αναπτύσσονται σωστά και τους δίνει ενέργεια και ζωντάνια.

Δώστε το καλό παράδειγμα για τα πλεονεκτήματα της σωματικής άσκησης συμμετέχοντας μαζί τους σε διάφορες δραστηριότητες. Τα παιδιά σίγουρα θα σας ακολουθήσουν. Μάθετε από νωρίς στα παιδιά σας ότι η καλή υγεία είναι αποτέλεσμα συνδυασμού σωστής διατροφής και σωματικής άσκησης.

Το κλειδί για μια υγιεινή διατροφή είναι τα :

ΠΟΙΚΙΛΙΑ (με βάση την ποιότητα)

ΠΟΣΟΤΗΤΑ (με βάση το μέτρο)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (με βάση την ισορροπία).

Βεβαιωθείτε ότι η οικογένειά σας καταναλώνει ποικιλία φαγητών που περιλαμβάνει πληθώρα φρούτων και λαχανικών εποχής, καθώς όσπρια, προϊόντα ολικής άλεσης  και ελάχιστες επεξεργασμένες τροφές. Μην ξεχνάτε να καταναλώνετε συχνά άπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα, άπαχο κρέας, πουλερικά και ψάρια. Προτιμάτε πάντα το νερό όταν το παιδί διψάει. Αφήστε τα γλυκά, τις καραμέλες, τα αναψυκτικά, τα μπισκότα και τις σοκολάτες να στέκονται στα ράφια του σουπερ μάρκετ και όχι στα ντουλάπια της κουζίνας σας. Μην παραγεμίζετε το πιάτο του παιδιού σας. Σερβίρετε το φαγητό σε παιδικά πιάτα και αφήστε το παιδί σας να σας ζητήσει επιπλέον φαγητό, εάν πεινάει ακόμη. Σε καμία περίπτωση μην αναγκάζετε το παιδί σας να φάει μεγαλύτερη ποσότητα από όση θέλει. Έχοντας κατά νου ότι:

“Η καλή διατροφή πρέπει να είναι ένα κομμάτι ενός συνολικά υγιεινού τρόπου ζωής που θα περιλαμβάνει συχνή σωματική άσκηση”.